sportstrumpor
Blogg

Hur man tränar säkert och undviker skador

Om du har ett tidigare eller redan existerande hälsotillstånd, rådfråga din läkare innan du påbörjar ett träningsprogram. Rätt träningsteknik är avgörande för att säkerställa säkerheten och effektiviteten av ett träningsprogram, men du kan behöva modifiera varje träning för att uppnå optimala resultat baserat på dina individuella behov. Välj alltid en vikt som gör att du kan ha full kontroll över din kropp under hela rörelsen. När du utför någon övning, var noga uppmärksam på din kropp och sluta omedelbart om du märker smärta eller obehag.

För att se ständiga framsteg och bygga upp kroppens styrka, införliva ordentlig uppvärmning, vila och näring i ditt träningsprogram. Dina resultat kommer i slutändan att baseras på din förmåga att återhämta dig ordentligt från dina träningspass. Vila i 24 till 48 timmar innan du tränar samma muskelgrupper för att tillåta tillräcklig återhämtning.

Förbättra löpupplevelsen för hälanfallare:

Om din häl träffar marken innan framfoten gör det när du springer, är du vad löpargemenskapen kallar en hälanfallare. Du kan hitta skor som tillgodoser det faktum att du slår i häl för att undvika skador och förbättra din prestation. Hälanfallare klarar sig bättre med löparskor som tillåter mycket dämpning för fotens baksida, eftersom denna typ av häl-till-tå-fall kan orsaka belastning på fotvalvet.

Korrekt överpronation:

Du överpronerar om din fot rullar inåt när du går eller springer. Överpronatorer kan välja ut löparskor som kommer att korrigera detta genom att ge dämpning på de inre höga fotvalven. Du kommer inte att överpronera lika mycket om dina fötter har en barriär från att vända inåt i första hand.

Hjälp med underpronation:

Underpronation – eller supination – är när din fot träffar marken och rullar utåt medan du springer. Om du underpronerar, välj inte en sko som har för mycket stöd för mellanfotens fotvalv – detta är vanligtvis till för att korrigera överpronation och kan förvärra ditt problem. Neutrala skor utan extra utrustning är bättre för supination.