Om Sportstrumpor

För oss är strumpor minst lika viktiga som alla andra kläder vi bär. Fötterna är kanske den kroppsdel vi använder och sliter på mest, men de blir ofta bortglömda. Rätt skor är givetvis en förutsättning för att fötterna ska må bra, men det många inte inser är att strumporna är minst lika viktiga. Det gäller speciellt när man idrottar, eftersom fötterna då utsätts för mer påfrestningar.

Om man köper en riktigt bra sportsko men anväder fel sorts strumpor kommer man inte att kunna ta del av skons fördelar. När man tränar och blir svettig om fötterna behöver man en strumpa som transporterar bort fukten. I fuktiga miljöer trivs bakterier bättre, och det är dessutom lättare att få skavsår. Med rätt strumpa får man ett behagligt klimat i skon, och man minskar risken för blåsor och skav.

Med vår kunskap anser vi att det är en självklarthet att använda sportstrumpor av hög kvalitet när man tränar, och vi vill få fler att förstå fördelarna. Med våra produkter kan vi nå ut med vårt budskap, och våra nöjda kunder är vår allra bästa marknadsföring. Vi finns till för att hjälpa era fötter att må bättre!

Vår historia
Sportstrumpor startades år 1995 som en postorderbutik av grundaren Bengt Berggren. Företagets idé var att sälja bekväma och funktionella strumpor anpassade för träning. Efter en lång tid av arbete inom fotvård hade Bengt stor erfarenhet och kunskap om fötter och vikten av att bära rätt strumpor.

Från början tillverkades strumporna i hemtrakterna i Sveg, men när efterfrågan ökade köpte man år 2001 en fabrik i Estland för att kunna öka produktionen. Företaget växte och produkterna kom att bli mycket uppskattade av idrottare över hela landet. År 2010 gick Bengt i pension, och företaget togs över av dottern Astrid som fortsatte att utveckla produkterna.

Idag säljer vi många olika typer av specialanpassade sportstrumor av hög kvalitet, både till privatpersoner och företag. Vi arbetar ständigt med att förbättra och utveckla nya strumpor. 2012 började vi även erbjuda brodering av logotyper eller text på våra strumpor, och snart tar vi klivet ut i nätvärlden och lanserar vår nya webbshop!