SPORTSKOR SULOR

Att motivera dig själv att träna kan vara en utmaning i sig; än mindre uppgiften att välja sorts skor för svettpassen. Men tro det eller ej, att få rätt sko kan göra din träningsupplevelse spännande. Det finns många fall av idrottare som har råkat ut för skador till följd av att de använt fel typer av skor.

Frågan är vad man tittar på när man köper en sko? Det finns de som går med märken medan andra attraheras av skons utseende. Även om det är rättvist nog, är det bästa stället att börja när du letar efter ett par nya atletiska skor sulan.

PROMENADSKOR

Om du planerar att övervägande använda dina skor för promenader, leta efter ett par skor som har extra dämpning på sulorna, är lätta och stödjande. Sådana skor kommer att stödja bollen och hälen på din fot. Om du lider av fotvalvssmärta eller artrit, måste du leta efter en rockersula. Detta beror på att rockersula kommer att uppmuntra dina fötter att rulla i en häl till tå-rörelse.

LÖPARSKOR

När du väljer en löparsko är det viktigaste att tänka på stötdämpningen. Att köpa skor med sulor som är gjorda av kolgummi ger dig mer stabilitet och håller längre trots deras styvhet och tyngd. Om du har platta fötter, undvik mycket dämpade löparskor och satsa istället på skor med plattare sulor. Även om det är viktigt med dämpning, men samtidigt ger skor med tunn sulor mer känsla.

För aerobics är blåsta gummisulor populärare på grund av deras höga stötdämpning.

SLUTA SULOR

Om du gillar sporter som fotboll, baseboll och fotboll behöver du skor med klossar. Med klossar avses små metalliska eller plastiska utsprång som gör det möjligt för dig att fritt röra dig på gräs eller andra mjuka material. Det finns några klossar som följer med sulan som du för andra måste klippa fast dem på. Baseball- och fotbollsklossar har ofta spikar under tårna. För fotboll har klossarna ingen tåspik eftersom detta skulle dra och hindra bollen att sparka.

DOMSTOLSULOR

Idrottare som utövar sin sport på planen som volleyboll, basket och tennis bör välja sulor som är lätta, flexibla och hållbara nog för att möjliggöra snabba och plötsliga rörelser från sida till sida. Till skillnad från CrossFit-skor kräver skor designade för bansporter en mjukare sula, en hård domstol och bra slitbana för bättre grepp.