Blogg

Vi sponsrar orienteringsklubb

Vi tycker att det är viktigt att stötta våra idrottsföreningar, och det gör vi bland annat genom att föreningar har chans att sälja strumpor genom oss och tjäna pengar till föreningen. Nu har vi tagit det ytterligare ett steg längre, och kommer att gå in och sponsra vår lokala orienteringsklubb Svegs OK. Ni kanske kan gissa vad vi kommer att sponsra klubben med? Strumpor, såklart!

Orientering är en sport som ställer höga krav på rätt utrustning för fötterna. Eftersom man springer i terrängen är det lätt att till exempel bli blöt eller fuktig om fötterna om det regnar eller om man kommer till våta områden i skogen. Eftersom man inte kan springa särskilt bra i gummistövlar gäller det alltså att ha ett par bra skor och ett par bra strumpor som inte suger åt sig fukt. Det är också viktigt att man inte har strumpor som ger skavsår eller blåsor när man springer över stock och sten, och självklart behöver passformen vara rätt för att strumporna ska hålla sig på plats.

Vi kommer att sponsra klubben med våra sportstrumpor anpassade för allväderslöpning. De dämpar, stabiliserar och skyddar fötterna mot påfrestningar och slitage. De transporterar bort fukt och har bra ventilationsegenskaper. Dessutom har de obefintliga sömmar för att minska risken för skav. Strumporna är väldigt slitstarka och har förstärkt v-sydd häl. För bästa möjliga passform är strumporna urformade efter höger- och vänsterfot. Klubbens logotyp kommer också att broderas på strumporna.

Vi är glada över att kunna sponsra våra duktiga orienterare i Svegs OK!